De betekenis van de Libel

Op de bijenwaskaarten die ik heb gemaakt verschijnen spontaan voorstellingen van bijvoorbeeld dieren, gidsen en overledenen.  De eerste wastekening die ik maakte was: ‘De groene libel’, en de betekenis leg ik je graag uit.

Als er een Libel in je leven verschijnt heb je mogelijk behoefte aan frisse lucht, met betrekking tot iets emotioneels. Het kan ook zijn, dat je te rationeel bent. Als zij je opzoekt, mag je verwachten dat er iets ten goede zal veranderen bij de keuzes die je maakt…de groene libel - orakel kaarten van cora leder

De Libel staat voor het emotionele en tevens voor het verstandelijke.  Zij ontwikkelt zich namelijk in het water (het gevoel) en pas veel later verhuist zij naar het luchtrijk (het denken en het hoger bewustzijn).

Het duurt daarna nog enige tijd, voordat de libel haar ware kleuren krijgt… de reflecterende regenboogkleuren op haar vleugels. Daarom  wordt ze geassocieerd met magie en mystiek.

Misschien mag je eindelijk je ware kleuren begrijpen en deze aan de wereld laten zien.

De Libel herinnert je er namelijk aan, dat jij zelf licht bent en dit op machtige wijze kunt weerkaatsen als je daarvoor kiest. Zij kan je ook helpen door je versluierde zelfbeeld, de illusie, heen te kijken zodat je weer in staat bent je eigen licht en kleuren te zien.

In de doos van het orakel zit een bijzondere blauwe libel, waardoor je aangeraakt mag worden in je keuzes ten goede en het ontdekken van  jouw ware licht.

Volgens de Noord-Amerikaanse indianen is zij een Totem, de boodschapper voor verandering.

In mijn leven was een verandering nodig en dit werd mij duidelijk gemaakt, want de eerste bijenwastekening die ik maakte was: De Groene Libel!

Zij kwam mij vertellen, dat ik mocht kiezen voor mijn spiritualiteit en mijn ware kleuren!

2 reacties

  • Rina Bruinsma op 8 april 2023 om 13:11
  • Reageer

  Kwam 20 jaar geleden de Kwantum binnen lopen. Zag een grote, blauwe libelle vliegen, onder het plafond. Dacht in 1ste instantie, dit kan niet, een radiografisch bestuurbaar object of zo iets. Het had vleugels met een spanwijdte van ongeveer, een prachtige blauwe kleur. Ben op onderzoek uit gegaan tot in het magazijn, zag niemand. Toen, en nog steeds weet ik dat dit een echte manifestatie is geweest. Heb er lang met niemand over gepraat, omdat weinig mensen, zeker de witte, blanke mens niet dit zouden geloven. Een paar jaar later, ik zette m’n zonnebril af, vloog er een piepklein , blauw libelletje, voor me langs

  1. Wat een bijzondere ervaring Rina! Ja je had toen mogelijk veel meer “vliegruimte”nodig in je leven, of meer vreugde. Of je wilde een keuze maken ten goede.
   Soms worden wij door elkaar geschut voordat wij zien wat er werkelijk speelt.
   Liefs, Cora

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp chat