De betekenis van de Libel

Op de bijenwaskaarten die ik heb gemaakt verschijnen spontaan voorstellingen van bijvoorbeeld dieren, gidsen en overledenen.  De eerste wastekening die ik maakte was: ‘De groene libel’, en de betekenis leg ik je graag uit.

Als er een Libel in je leven verschijnt heb je mogelijk behoefte aan frisse lucht, met betrekking tot iets emotioneels. Het kan ook zijn, dat je te rationeel bent. Als zij je opzoekt, mag je verwachten dat er iets ten goede zal veranderen bij de keuzes die je maakt…de groene libel - orakel kaarten van cora leder

De Libel staat voor het emotionele en tevens voor het verstandelijke.  Zij ontwikkelt zich namelijk in het water (het gevoel) en pas veel later verhuist zij naar het luchtrijk (het denken en het hoger bewustzijn).

Het duurt daarna nog enige tijd, voordat de libel haar ware kleuren krijgt… de reflecterende regenboogkleuren op haar vleugels. Daarom  wordt ze geassocieerd met magie en mystiek.

Misschien mag je eindelijk je ware kleuren begrijpen en deze aan de wereld laten zien.

De Libel herinnert je er namelijk aan, dat jij zelf licht bent en dit op machtige wijze kunt weerkaatsen als je daarvoor kiest. Zij kan je ook helpen door je versluierde zelfbeeld, de illusie, heen te kijken zodat je weer in staat bent je eigen licht en kleuren te zien.

In de doos van het orakel zit een bijzondere blauwe libel, waardoor je aangeraakt mag worden in je keuzes ten goede en het ontdekken van  jouw ware licht.

Volgens de Noord-Amerikaanse indianen is zij een Totem, de boodschapper voor verandering.

In mijn leven was een verandering nodig en dit werd mij duidelijk gemaakt, want de eerste bijenwastekening die ik maakte was: De Groene Libel!

Zij kwam mij vertellen, dat ik mocht kiezen voor mijn spiritualiteit en mijn ware kleuren!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp chat